Sağlık Hukuku


Sağlık Hukuku, temel olarak sağlık hizmeti sunan kişi ve kurumlar ile bu hizmeti alan kişilerin, kurumların ve idarelerin haklarını, yükümlülüklerini ve aralarındaki ilişkileri hukuksal zeminde inceleyen hukuk dalıdır.

Sağlık Hukuku, Dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün gelişmekte ve çeşitlenmektedir. Sağlık teknolojileri ve tedavilerindeki gelişmelere paralel olarak sağlık hukuku da her geçen gün daha da karmaşık bir hale gelmektedir. 

Sağlık hukuku; Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Ceza Hukuku, Medeni Hukuku, Tüketici Hukuku ve Borçlar Hukuku gibi özel ve kamu hukukuna ait farklı disiplinlerin bir araya geldiği karma nitelikte bir hukuk branşıdır.

Erçek Hukuk Bürosu olarak bu alanda hasta haklarının savunulması kadar hekimlerin de haklarının savunulması, muhafaza ve müdafaa edilmesi ile alakalı hukuki hizmetler vermekteyiz.

Sağlık Hukuku yeni yeni gelişen ve gelişmeye de devam eden bir hukuki alan olması münasebetiyle mevzuat ve içtihatlarda yeksenaklık henüz kamil manada oluşmuş değildir. Özellikli bir alan olması itibariyle de bilgi, birikim ve uzmanlık gerektiren bir alandır.

Hak kaybı yaşanmaması, yaşanan kayıpların hukuki telafisi adına hukuki destek alınması son derece önemlidir.

Erçek Hukuk Bürosu sağlık hukuku danışmanlık hizmetlerini; sivil toplum ve sendika çalışmaları ile sağlık hukuku alanında bilinen, avukat-tıp doktoru Dr.Av. Ahmet Erçek danışmanlığındaki uzman kadrosu ile hizmet vermektedir.

Bu kapsamda başlıca hizmetlerimiz;

  • Malpraktis Ceza Davaları
  • Malpraktis Maddi ve Manevi Tazminat Davaları,
  • Organ Nakli Uyuşmazlıkları Davaları,
  • Kamu Hekimlerinin Atama, Yer Değiştirme, Özlük, Disiplin Cezaları vb. İdari Hukuku Davaları,
  • Hasta, doktor ve sağlık kurumu arasındaki ilişkilerden kaynaklanan her türlü uyuşmazlıklar ile ilgili davalar,


Sağlık Hukuku Blog Yazıları

blog-post
October17

Organ Nakli Hukuku

Organ Nakli Nedir? Organ nakli, işlevini kaybetmiş bir organın veya dokunun kadavradan veya sağlıklı bir kişiden, organı işlevini yitirmiş olan kişiye/hastaya nakledilmesidir.

blog-post
October05

Malpraktis Davası

Malpraktis Nedir? Malpraktis; doktorun veya sağlık profesyonelinin bilgi veya tecrübe eksikliğine ya da hatasına bağlı olarak hastada ölüm, organ kaybı, sağlığın kalıcı veya geçici zarar görmesi gibi durumların ortaya çıkması şeklinde tanımlanabilir.