Takım Üyesi Profili

Adı Soyadı

Selçuk Çeşmeci

Eğitim

İktisat Fakültesi, Adalet Yüksek Okulu

Özgeçmiş


1979 yılında İstanbul’da doğan Selçuk Çeşmeci ilk, orta ve lise öğretimini İstanbul Zeytinburnu’nda tamamladı.

2004 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Okulu bitirmeden önce mali müşavir ofislerinde çalışma hayatına başladı.  2006 ve 2008 yılları arasında Mali Müşavirlik stajını tamamlayarak 2008 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir oldu. Aynı sene Adana’da kısa dönem Askerlik Hizmetini tamamladı.

Sermaye Piyasası Kurumu tarafından düzenlenen Bağımsız Denetçilik Lisansını aldı. Böylecek Kamu Gözetimi Kurumu tarafından verilen Bağımsız Denetçilik ünvanını almaya hak kazandı.

2008-2015 yılları arasında Adli ve İdari yargıda İş Uyuşmazlıkları ve Vergi Davalarında Bilirkişilik yaptı.

 2010 -2021 yılları arasında Deha Eğitim Kurumları’nda Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, Vergi Hukuku ve Muhasebe Dersleri anlattı. Bununla birlikte Deloitte Denetim Şirketinde, Çorlu SMMM odası, Kocaeli SMMM odasında Mali Müşavirlik sınavlarına yönelik olarak ders anlattı.

Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksek Okulu Adalet ve İstanbul Üniversitesi Tarih bölümlerinden  de mezun olan Selçuk Çeşmeci İstanbul Zeytinburnu’ nda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak hizmet vermektedir. Ayrıca Erçek Hukuk Bürosu’nda  Şirketler Muhasebesi,  Dernekler Muhasebesi, Vergi Hukuku ve Ticaret Hukuku konularında müvekkillerine danışmanlık yapmaktadır.

Selçuk Çeşmeci Son Blog Yazıları

blog-post
March04

Vadeli Çeklerde Tevkifat İşlemi Ne Zaman Yapılır?

Çekler ticari ilişkilerde borç ödeme aracı olarak kullanılan kambiyo senetleridir. Ancak çeklerin belli bir vadeye sahip olması, ödeme anında mı yoksa vadesi geldiğinde mi vergisel sonuçlar doğuracağı konusu oldukça tartışmalıdır. Bu makalede, vadeli çeklerde tevkifat işleminin ne zaman yapıldığını ele alacağız.

blog-post
January04

Ülkemizde Şirket Kuruluş Süreci Nasıl İşliyor?

Hangi Şirketi Kurmalı ve Kuruluş Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli? Vergisel Avantaj ve Dezavantajlar Nelerdir? Bu yazıda, genel hatlarıyla yukarıdaki sorulara kısaca cevap vermeye çalışacağım. Şahıs firması, limited şirket kuruluşu ve anonim şirket kuruluşunu tüm süreçleriyle sizlerle paylaşacağım.

blog-post
October10

Dernek Nedir?

Dernekler, ortak bir amaç çevresinde toplanmış tüzel kişilerdir. Amaç unsuru, dernek tüzel kişiliğinin en önemli unsurlarından biridir. Dernekler faaliyetlerini amaçları doğrultusunda çeşitlendirirler. Dernekler kazanç paylaşma amacı dışında, “ideal (manevi) bir amacı” gerçekleştirmek için kurulurlar. Derneğin amacının ideal olması onu ticaret şirketlerinden ayıran en önemli unsurdur. Derneklere tanınan faaliyet serbestisi, amaçları ile sınırlı olup, gerçekleştirilmek istenen faaliyetler, hukuk düzeni sınırları içinde olmalıdır.

Diğer Takım üyeleri


Av. Murat ERÇEK

Kurucu Avukat

Av. Ahmet ERÇEK

Danışman Avukat

Av. Aydan YILDIRIM

Avukat

Cumhur Yıldırım

İdari İşler